Juniori Zrinjskog jesenji prvaci, Sarajevo bolje od Olimpica

Željezničar slavio protiv Slavije

Juniori Zrinjskog jesenji prvaci, Sarajevo bolje od Olimpica

A. Beganović

U malom gradskom derbiju, koji je odigran u okviru 15. kola Premijer lige, juniori Sarajeva su s minimalnih 1:0 savladali Olimpic, a do titule jesenjeg prvaka stigli su mladi fudbaleri Zrinjskog pobjedom nad Slobodom (4:1).

Mali sarajevki derbi danas je pripao juniorima Bordo ekipe, a jedini pogodak na susretu postigao je Elvin Halavać u 42. minuti. 

Minimalnu pobjedu ostvarili su i mladi fudbaleri Željhezničara i to na gostovanju kod Slavije. Pogodak vrijedan tri boda za Plave je postigao Benjamin Šehić.

U Mostaru su snage odmjerili Zrinjski i Sloboda, a na kraju su sasvim zasluženo slavili mladi fudbaleri mostarske ekipe (4:1), koji su tako osvojili jesenju titulu. Gosti iz Tuzle do vodstva su stigli u 44. minuti kada je Nermin Hajdarević savladao Filipa Miletića. No, u drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna ekipa, a svoju bolji igru Zrinjski je krunisao pogotkom u 48. minuti. Strijelac za 1:1 bio je rezervni fudbaler Milorad Albijanić. 

Do 67. minute rezultat se nije mijenjao da bi onda Ivan Sušić Plemiće doveo do prednosti. Sedam minuta kasnije iz jedanaesterca za 3:1 pogađa Josip Miketek, a šest minuta prije kraja Sušić svojim drugim pogotkom stavlja tačku na "i" u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.