Jusufbegović nezadovoljan igrom, zadovoljan rezultatom

Treneri nakon utakmice u Zenici

Jusufbegović nezadovoljan igrom, zadovoljan rezultatom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Veleža u derbiju starih rivala na Bilinom polju u jednoj sjajnoj utakmici potpuno otvorenoj od prve do zadnje minute podijelili su bodove 1:1, rezultat koji svakako više odgovara gostima, dok domaćini ni u petoj utakmici prvenstva nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

Nakon utakmice svoj komentar o utakmici dali su i treneri Nizah Hukić i Nedim Jusufbegović.

"Malo su mi pomiješani osjećaji, nismo bili na nivou prijašnjih utakmica, a današnji susret je bio veoma izjednačen. Igralo se dosta otvoreno, ekipe su lagano dolazile do kaznenog prostora, ali koncentracija je loša bila i kod nas, te posebno Čelika. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, izjednačili rezultat, pa smo onda nenadano ostali bez igrača manje, pokušali smo se odbraniti u čemu smo i uspjeli. Imali smo zicer u sudijskom vremenu, ali zadovoljan sam krajnjim rezultatom, igrom svakako nisam", kazao je Jusufbegović.

Domaći strateg bio je vidno razočaran nakon i petog susreta u Premijer ligi bez ostvarene pobjede.

"Danas smo bili pod imperativom pobjede, imali smo vodstvo i igrali dobro u prvom poluvremenu, ali onda već u prvoj minuti nastavka sami sebi postižemo gol i onda postajemo bezidejni. Ovo je treća utakmica kod kuće ove sezone, kada nemamo rješenja u završnici akcija. Postali smo bezidejni i ne možemo iz dobrih šansi da zabijemo pogodak. Kako smo igrali nakon što smo primili gol, bojao sam da će nas Velež kazniti, ali su oni ostali bez igrača, a mi to nismo znali iskoristiti. Pojedini igrači su pokazali potpunu nezrelost, a neki od njih ne mogu sa ovakvim pristupom i partijama igrati ni niže rangove u nogometu", kazao je Hukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.