Maksimović: Ostvarili smo historijski uspjeh

Strijelac dva gola za Mladost DK protiv Bosne

Maksimović: Ostvarili smo historijski uspjeh

D. Vejo

Fudbaleri Mladosti Doboj-Kakanj plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u drugoj utakmici četvrtfinala na Koševu savladali ekipu Bosne Seme rezultatom 3:2.

Jedan od onih koji je najviše zaslužan za ovaj trijumf Mladosti jeste vezista Dejan Maksimović koji se danas dva puta uspisao u strijelce. 

Prvo je sa bijele tačke u drugoj minuti susreta pogodio za 1:0, da bi drugi gol postigao 20-tak minuta prije kraja utakmice za 3:1.

Plasmanom u polufinale Kupa, ekipa Mladosti ostvarila je historijski uspjeh za klub.

"Generalno, svi smo zadovoljni. Ovo je za klub historijski uspjeh. Prvi put smo u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Naravno, drago mi je što sam postigao dva pogotka. Tako sam dao svoj doprinos klubu da ostvari cilj, ali također i meni mnogo znači zbog samopouzdanja", rekao je za SportSport.ba fudbaler Mladosti DK, Dejan Maksimović.

Koševo po svemu sudeći odgovara mladom igraču sredine terena, ako uzmemo u obzir da je u prvom dijelu Premijer lige BiH Sarajevu postigao dva pogotka.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi