Malbašić presudio Slogi u Mrkonjić Gradu

Prva liga RS, play-out

Malbašić presudio Slogi u Mrkonjić Gradu

D. Vejo

Fudbaleri Slobode danas su na svom terenu u Mrkonjić Gradu savladali ekipu Sloge iz Doboja minimalnim rezultatom 1:0 (0:0), a u okviru četvrtog kola play-out faze Prve lige Republike Srpske.

Izabranici Čedomira Ćuluma još jednom su dokazali da se nalaze u zavidnoj formi, te da predstojeće sezone ciljaju među šest najboljih ekipa u Republici Srpskoj.

Od prvog sudijskog zvižduka Mrkonjićani su krenuli oštro. Diktirala je Sloboda tempo, pokušavala preko krila da ugrozi gol protivnika ali trud nije urodio plodom.

Tim iz Doboja, najviše je nada polagao u centarfora Mahmutovića koji je zakazao na ovom susretu, jer je odbrana domaćeg tima bila na visini zadatka. Nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.

U nastavku, domaćin je na teren istrčao samo sa jednim ciljem, a to je uzeti sav plijen. Sredinom drugog poluvremena, krilni napadač Slobode Aleksandar Malbašić pogađa za vodstvo od 1:0, a na kraju će se ispostaviti da svom timu donosi velika tri boda i miran nastavak proljeća.

Do kraja susreta, domaćin je imao terensku inicijativu, dok gosti nisu uspjeli da stignu ni do remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi