Mali nogomet: Leotar bolji od Brotnja

Završnica bh. prvenstva

Mali nogomet: Leotar bolji od Brotnja

Visočka dvorana "Mladost" je od 1. do 3. aprila domaćin završnice prvenstva BiH u malom nogometu.

Na završnicu su se plasirali MNK Karaka Mostar, MNK Brotnjo Čitluk i KMF Leotar Trebinje. Zvaršnica se se igra po sistemu bodovanja, i svako igra protiv svakog.

U prvoj utakmici završnice danas su se sastali MNK Brotnjo i KMF Leotar. Slavili su Trebinjci rezultatom 4:2. Od prve minute utakmice Leotar, predvođen Nijazom Mulahmetovićem je nametnuo svoj ritam igre, a trud im se isplatio u 6. minuti kada je pogodio Vico. Leotar se nakon toga odlucuje na mirniju igru pa na teren umjesto Vice ulazi iskusni Siniša Mulina, nakon toga Leotar propušta dvije sjajne prilike, a osveta stiže preko u 10. minuti kada Kerla sjajnim udarcem u desni gornji ugao matira Beraka. Do kraja prvog poluvremena Leotar je stvorio još nekoliko sjajnih prilika, do kraja su jednom i pogodili i to preko Šimića u posljednjoj minuti prvog poluvremena.Kako je Leotar imao inicijativu u prvom, tako su Čitlučani igrali u drugom poluvremenu, međutim pritisak im se nije isplatio, jer je u 25. minuti Leotar poveo s 3:1, a strijelac je bio Cimirot. Nakon toga Brotnjo nastvalja s pritiskom, međutim strijelac prvog gola za Čitlučane, Kerla je odmogao ekipi, nakon što je prigovorio sudijama, a oni su mu bez razmišljanja pokazali crveni karton. Brotnjo je izdržao sa igračem manje, da bi u 32. minuti nakon sjajne solo akcije po lijevoj strani na 3:2 smanjio Brčić. Primljeni gol je bio podsticaj Leotaru da ubace u brzinu vise i krenu jače prema golu Brotnja što im se isplatilo tri minute prije kraja kada je za konačnih 4:2 pogodio Mičeta. Brotnjo je do kraja pokušao sa golmanom-igračem sustići prednost Trebinjace, međutim svi pokušaji su bili jalovi.


KSC Mladost "Visoko". Gledalaca:100. Sudije: Golać Edin, Pilav Emir, Paradžik Goran. Delegat: Lale O. Milorad. Žuti kartoni: Bevanda(Brotnjo), Mulina, Vukanović(Leotar). Crveni karton: Kerla(Brotnjo). Rezultat: Brotnjo Derby-BetShop - Leotar 2:4.

Brotnjo Derby-BetShop:Dujmović, Lovrinović, Ćutuk, Šimić, Brčić, Čilić, Pavlović, Bevanda, Jozić, Kerla, Prusina, Galić. Trener: Kordić Jure.

Leotar: Berak, Andrić, Mulaahmetović, Mičeta, Vico, Popović, Kapor, Miličić, Mulina, Cimirot, Vukanović. Trener Spaić Dragan.

Sutra od 17 sati se sastaju Karaka Mostar i Brotnjo Čitluk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.