Poznati brazilski glumac i komičar

Marcelo Adnet navija za Zmajeve: Za Bosnom tugujem...

Teme:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na svakom susretu ima veliku podršku navijača, a u Brazilu na najbolji tim bodrit će i jedan poznati Brazilac. 

Marcelo França Adnet poznati je brazilski komičar i glumac. Bosnu i Hercegovinu posjetio je prvi put 2010. godine, a uspio je i djelomično naučiti bosanski jezik, iako je pred njim još mnogo učenja, vjeruje kako će po završetku Svjetskog prvenstva bosanski jezik pričati mnogo bolje. 

Marcelo ističe kako je zavolio našu zemlju, a posebno bosansku sevdalinku i Safeta Isovića. Za nas je otpjevao i navijačku pjesmu naše reprezentacije, a zanimljivo je da nije propustio niti jednu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Kaže da je Bosnu zavolio, ali ne voli Dodika. 

"Zaljubio sam se u zemlju zbog sevdalnike, Safeta Isovića, ćevapa, Sarajeva, Mostara. Volim bosansku historiju. Bosanski jezik ne govorim dobro, ali učim i nadam se da ću znati bolje do kraja Svjetskog prvenstva," kaže Marcelo. 

Za Marcela kažu kako odlično imitira poznate ličnosti, a zanimljivo je da je tokom intervjua nekoliko puta sjajno "skinuo" i našeg komentatora Marjana Mijajlovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.