Trener Borca nakon utakmice

Marinović: Sarajevo je kvalitetnije i zasluženo je slavilo

Nakon poraza u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske, banjalučki Borac sinoć je izgubio od Sarajeva na svom terenu rezultatom 3:1. 

Sarajevo ne samo da je slavilo u Banja Luci, nego je i u potpunosti nadigralo ekipu iz grada na Vrbasu, pa u Borcu mogu biti sretni što su samo tri lopte završile u mreži Avdukića. Vinko Marinović svjestan je da dosta toga ne štima u njegovoj ekipi. 

"Mislim da je Sarajevo dosta kvalitetnija ekipa. Imaju dobru ekipu koja je već šest mjeseci na okupu i doveli su još neka kvalitetna pojačanja. Protivnik nam je uzeo posjed lopte i mi smo se povukli, a nismo se željeli povući. Nakon 3:1, Sarajevo je imalo još dvije šanse i ovo je zaslužena pobjeda," kaže Marinović i dodaje: 

"Sve po malo ne štima. Dosta je novih igrača. Žeravica je tu tek dvije sedmice. Imamo i mladih igrača i sigurno je da moramo poboljšati igru zadnjeg reda. Moramo gledati naprijed. Imamo ekipu kakvu imamo i na meni je da radim i da izvučem ono najbolje iz ekipe. Dobili smo šest žutih kartona. Umjesto da neke stvari rješavamo igrom, mi smo ih rješavali prekršajima," rekao je Marinović. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.