Metalleghe deklasiran u Tuzli

Premijer liga, kadeti

Metalleghe deklasiran u Tuzli

Midhat Šljivak

Kadeti Slobode ostali su vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su pobijedili Metalleghe sa uvjerljivih 7:2.

Već nakon devet minuta igre Sloboda je imala ogromnu prednost. Kapidžić, Hodžić i Kotarević su pogađali za prednost od 3:0, što je na kraju bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nastavak donosi pravu golijadu. Bulić je u 53. minuti pogodio za 4:0, da bi potom Kapidžić drugim golom donio veliku prednost svom timu od 5:0. 

Bratan je zatim smanjio na 5:1, Kapidžić i Salihović podižu prednost na 7:1, da bi Bratan drugim golom danas zaključio meč za konačnih 7:2.

Sarajevo je prvi pratilac Slobode. Bordo omladinci su savladali u gradskom derbiju Olimpic s 2:0 i ti pogocima Kenana Dervišagića i Arnes Junuzović.

Zrinjski je savladao Krupu s 1:0, a meč Širokog i Radnika završen je bez pobjednika, 1:1.

Premijer liga, kadeti, 9. kolo:

Zrinjski - Krupa 1:0

Sloboda - Metalleghe 7:2

Široki - Radnik 1:1

Olimpic - Sarajevo 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi