Mlade sudije iz NSSBK uskoro na listi Druge lige Zapad

Uspješno položili teoretski dio

Mlade sudije iz NSSBK uskoro na listi Druge lige Zapad

S. Mlaćo

U Sarajevu je jučer na osnovu Pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH održano polaganje teoretskog dijela ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac.

Ispit je sprovela Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH u saradnji sa Sekretarijatom, a uspješno je položilo 19 kandidata, od čega četiri iz Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona/kantona Srednišnja Bosna. To su Kenita Kero, Kenan Kero, Ernad Korman i Edin Berberović.

Suci su polagali pismeni dio ispita koji se sastojao iz obrade slobodne teme, izrade testa iz PNI te usmeni dio iz poznavanja propisa. Svi suci uspješno su položili teoretski dio ispita te stekli uslove za polaganje praktičnog dijela ispita koji se sastoji iz suđenja dvije utakmice koje odredi Komisija za suce i suđenje NS FBiH. 

Kandidat koji uspješno položi praktični dio ispita, nakon druge kontrolne utakmice stiče zvanje Entitetski sudija.

U NS SBK/KSB sigurno mogu biti zadovoljni s obzirom da će mladi djelioci pravde iz tog saveza  nakon praktičnog dijela na listu sudija za Drugu ligu FBiH grupa Zapad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi