Mladost pobjedom u Kalesiji preuzela vrh tabele

Druga liga Sjever, 4. kolo:

Mladost pobjedom u Kalesiji preuzela vrh tabele

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Malešića savladali su danas kao gosti Bosnu iz Kalesije s 1:0, te su preuzeli vrh tabele nakon nepotpuna četiri kola.

Mladost je do vodstva stigla nakon 13. minuta igre kada je mrežu Muamera Bukvara pogodio Alen Šako, a ovaj gol se na kraju ispostavio i kao pobjednički.

Igrači Bosne su bili veoma nervozni u ovom susretu. Dokaz tome su dva crvena kartona koje su dobili Elvir Majdančić i Ajdin Salkić.

Još jučer je uvjerljivu pobjedu slavio Mramor i to nad Dizdarušom sa 6:1, dok su preostala dva današnja susreta završila podjelom bodova.

Slaven je u Živinicama remizirao sa Rudarom iz Bukinja 1:1. Gosti su pogotkom Softića s penala stigli do vodstva u 28. minuti, da bi bod domaćem timu donio Nermin Musić pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Odžak je remizirao na svom terenu sa Prokosovićima (1:1). Eldin Musić je doveo goste u prednosti u 75. minuti, ali je Halilović 10 minuta kasnije donio domaćim bod.

Druga liga Sjever, 4. kolo:

Mramor - Dizdaruša 6:1 ( Bečić 33', Kasumović 41', Bećirović 50', Džanić 71', Gušić 83', Klimentić 85'p / Gušo 80')
Slaven - Rudar 1:1 (Musić 90+1' / Softić 28'p)
Bosna Kalesija - Mladost Malešići 0:1 (Šako 13')
Odžak - Prokosovići 1:1 (Halilović 85' / Musić 75')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Sutra od 16 sati se sastaju:

Posavina - Radnik
Bosna Mionica - Ingram
Mladost Puračić - Sloga Tojšići
Priluk - Sloga Simin Han

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.