Možemo li se konačno riješiti Ušanovića?

Po ko zna koji put

Možemo li se konačno riješiti Ušanovića?

Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jučer je donio jednu odluku koja bi konačno mogla značiti da se bh. fudbal kreće prema nekim boljim vremenima.

Naime, Komitet za normalizaciju na današnjoj je sjednici (konačno!) suspendovao bivšeg generalnog sekretara N/FSBiH Muniba Ušanovića i sekretara za finansije Miodraga Kureša, koji su pred Sudom BiH proglašeni krivim za zloubotrebu ovlasti i utaju poreza.

Ova je odluka, nakon suspenzije od strane UEFA i FIFA i imenovanja Komiteta za normalizaciju i ambasadora bh. fudbala, jedina dobra stvar koja se desila od kako je rasformirana bivša garnitura bh. kuće fudbala.

Doduše, čak ni ova odluka ne znači definitivni odlazak "nepoderivog" Muniba Ušanovića iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, jer ova odluka znači suspenziju sve dok se ne riješi slučaj koji se pred Sudom Bosne i Hercegovine vodi protiv Ušanovića i Kureša.

Nakon što su Ušanović i Kureš prvostepenom presudom proglašeni krivim, te osuđeni na po pet godina zatvora, "mračne sile" iz NFSBiH su Ušanoviću izmislile novu funkciju, sekretara za reprezentovanje fudbala, sa koje je jučer smijenjen.

Dakle, sada se čeka samo šta će reći drugostepena komisija Suda Bosne i Hercegovine, a za nadati se da se danas za sva vremena iz bh. fudbala uklonio Munib Ušanović. Nažalost, nisu Ušanović i Kureš jedini koji su ostali u N/FSBiH, a kojima tu nije mjesto, ali nada svakako umire posljednja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.