Trener Željezničara pred meč u Bijeljini

Mulalić: Strašno je iskustvo igrati u BiH tokom zime

Ekipa Željezničara će u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige u nedjelju gostovati kod Radnika iz Bijeljine.

Trener tima sa Grbavice Edis Mulalić u svom obraćanju medijima istakao je da očekuje tešku utakmicu u Bijeljini, ali optimizma ne nedostaje. 

"Kada igrate u Želji i prijateljske utakmice su bitne, a ne jedna ovakva. Radnik je hit jeseni u Premijer ligi i zasluženo su u vrhu tabele. Mislim da će utakmica biti teška. Uslovi za igru su veoma teški. Strašno iskustvo je igrati fudbal u BiH u novembru ili decembru mjesecu. Oni imaju samopouzdanje, ali mi ćemo tražiti naše šanse koje smo, možda, propustili u proteklom peridu", rekao je Mulalić i dodao:

"Ne isplati se davati neka obećanja, jer igramo veoma promjenjivo. Zdravstveni bilten je, ne samo nama, već svim ekipama veliki problem, jer zima nije za fudbal. Bogdanović neće biti spreman za meč, a Kosorić i Blagojević su još od meča protiv Borca roviti. Također, Thiago je dobio jedan udarac u list i vidjećemo šta će biti s njim. Da mi imamo infrastrukturu gdje se griju tereni, ne bi bio problem igrati ni u januaru, ali daleko smo od toga".

Mulalić je komentarisao i igrače koji su bili na probi ovih dana u Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije sporno da ekipa treba svježu krv. Na našem tržištu je veoma teško naći kvalitetnog igrača tokom zime, jer su vezani ugovorom, pa smo tražili po Evropi. Brazilac, koji je ostao s nama, djeluje najinteresantnije od svih koji su bili tu. Također, još igrača će, kao i uvijek, dolaziti na probe i vidjećemo kako će se stvari odvijati", rekao je Mulalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti