"Na Koševu ćemo dati svoj maksimum"

Press konferencija NK Vitez

"Na Koševu ćemo dati svoj maksimum"

S. Mlaćo

Samo jedan bod u šest utakmica osvojili su nogometaši Viteza u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige. 

Sutra ih očekuje novi težak ispit, s obzirom da će u goste FK Sarajevo. Iako baš nemaju puno razloga za optimizam, u Vitezu se ne misle lako predati.

"Idemo na gostovanje jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini, kod kojih je u ovoj pauzi došlo do promjene trenera što će sigurno dati bolji rezultat. Ali i mi smo u ovoj pauzi ispravili nedostatke uz maksimalan trud i zalaganje igrača. Nitko nam ne može oduzeti nadu da ćemo odigrati utakmicu dobro i ostvariti povoljan rezultat", kazao je trener Vitežana Ivica Bonić.

Svoja očekivanja od sutrašnjeg meča otkrili su i Elvis Bibić, te Đorđe Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gostovanje u Sarajevu je samo po sebi motiv više za svakog igrača. Iako, minimalan, bodovni saldo Sarajeva ne govori puno o njihovoj kvaliteti, zaslužuju mnogo više pa i sam vrh tabele. Mi također nismo imali sreće s bodovima, a igrali smo dobro. Na Koševu ćemo dati svoj maksimum i pokušati ispoštovati sve što nam trener kaže", jasan je bio Bibić.

"Gostovanje u Sarajevu je jedno veliko iskustvo za sve nas igrače, pogotovo mlađe. Sarajevo je jedna od kvalitetnijih ekipa, sigurno kvalitetnija od nas, to ćemo ostaviti da se pokaže na terenu. I mi i oni od početka sezone ne igramo na nekoj razini. Uz dobru organizaciju na terenu vjerujem da se možemo vratiti neporaženi sa ovog gostovanja", dodao je Ćosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi