Na pressu finala kupa izostao organizator

Slavija i Sloboda na zajedničkoj press konferenciji

Na pressu finala kupa izostao organizator

Finalisti ovogodišnjeg Kupa BiH Slavija i Sloboda upriličili su danas u Istočnom Sarajevu zajedničku press konferenciju na kojoj su izostali predstavnici N/FS BiH koji je organizator ovog takmičenja.

U oba tabora prisutna je ogromna želja za osvajanje pobjedničkog pehara. I jedni i drugi su istakli da će se viteški boriti uz poruku da bolji pobijedi.

"Finalne utakmice su uvijek poseban događaj u svakoj zamlji pa tako i kod nas. Najbitnije je da odigramo korektan meč. Slobodu respektujemo kao klub sa bogatom tradicijom i odličnom ekipom. Naši gosti su u prvoj utakmici stekli solidnu prednost, ali mi ne odustajemo. Ono što garantujemo, jeste da ćemo biti dobri domaćini, kao što su to Tuzlaci bili prije petnaest dana." rekao je predsjednik Skupštine FK Slavija Duško Bogdanović.

Direktor premijerligaša iz Istočnog Sarajeva Milorad Košarac je čestitao protivniku na ostvarenom rezultatu u Premijer ligi BiH.

"Oba tima su se kroz Prvenstvo izborila za izlazak na evropsku scenu i želio bih da čestitam Slobodi na ostavrenom rezultatu. Žao mi je što Slavija evropske utakmice ne može igrati na svom terenu, ali sam ubijeđen da ćemo i na Koševu imati veliku podršku s tribina. Ovom prilikom želio bih da se zahvalim navijačima Slavije i Sarajeva koji su u subotu pokazali kako treba da se navija. Što se tiče sutrašnje utakmice smatram da će sigurno biti veliki sportski događaj u našoj zemlji.", rekao je Košarac i dodao da je žalosno što se ovoj utakmici gotovo i neposvećuje pažnja.

Sportski direktor Slobode, Enes Mešanović, nije krio ogorčenje ponašenjem predstavnika N/FS BiH.

"Nedolazak ljudi iz našeg Saveza samo pokazuje koliko je njima uopšte stalo do fudbala u BiH. Našli su vremena da otputuju na finale Lige šampiona, a nas su ovim činom ponizili.", rekao je Mešanović i zahvalio se rukovodstvu Slavije na gostoprimstvu.

"Mi smo Slaviju u prvoj utakmici dočekali dostojanstveno, a koliko vidim naši domaćini nam uzvraćajku istom mjerom. Sutra na terenu će biti nova priča. Mogu samo da poželim korektnu igru i da bolja ekipa pobijedi.", kaže Mešanović.

Trener Tuzlaka Sakib Malkočević je rekao da su se oba tima zasluženo našla u finalu.

"Oba tima su se zasluženo našla u finalu, ali na žalost samo jedan će osvojiti pehar. Slavija je prošle godine obilježila 100 godina postojanja, mi ove godine slavimo jubilej 90 godina i logično je da su nam namjere iste. Naravno volio bih da mi budemo ti koji će se na kraju radovati. Slavija je pokazala da je odlična ekipa, koja ima jak kolektivni duh, pa naših 2:0 iz prve utakmice i nije toliko siguran rezultat. Ipak, u ovoj sezoni smo se tri puta sastajali i nismo primili ni jedan pogodak.", podsjetio je Malkočević.

Strateg Slavije Zoran Erbez očekuje fudbalski spektakl.

"Očekujem fudbalski spektakl na našem stadionu i kvalitetnu utakmicu. Složio bih se s kolegom Malkočevićem da su ovo dvije ekipe koje su sasvim zasluženo stigle do finala. Mislim da će sutra pobijediti fudbal. Mi ćemo pokušati da narušimo ovogodišnju tradiciju. Protiv Zriunjkog smo u polufinalu nadoknadili minus od dva gola i mislim da to možemo i protiv Slobode. Ne bi bio nezadovoljan ni kad bi penali odlučivali pobjednika." rekao je Erbez.

Kapiten Slobode Tarik Okanović istakao je da u redovima njegovog tima vlada veliki optimizam.

"Imamo veliku prednost iz prve utakmice, ali poznavajući Slaviju mislim da nas ne očekuje laka utakmica. Mogu prenijeti da je atmosfera u našem timu pozitivna. Problem sa nedobijanjem licence za nastup u Ligio Evrope je za nas dodatni motiv da osvojimmo pobjednički pehar.", kaže Okanović.

Predvodnik ’’plavih’’ Bojan Regoje je, takođe, optimista.

"Atmosfera u našim redovima je na visokom nivou. Svi igrači imaju jaku vjeru da možemo nadoknaditi minus iz Tuzle. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju i da na kraju zajedno slavimo.", rekao je Regoje.

Sportski direktor Slobode, Enes Mešanović, je na kraju press konferencije rekao da Sloboda ispunjava sve uslove za učešće u Ligi Evrope i najavio da će kompletnu dokumentaciju lično dostaviti u UEFA-u.

"Ovo je sve izrežirano u našem Savezu. Oni misle da se ne možemo žaliti UEFA-i. Grdno se varaju! Lično ću da odnesem dokumentaciju u evropsku kuću fudbala i poručujem ’’im’’ da ćemo se boriti i istrajati u svojim namjerama.", poručio je Mešanović nadležnim iz N/FS BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.