Najšira ulica u Grazu dobija ime po legendarnom Ivici Osimu?

Pokrenuta peticija

Najšira ulica u Grazu dobija ime po legendarnom Ivici Osimu?

Stanovnici Graza su nedavno pokrenuli peticiju da se ulica Conrad-von-Hötzendorf Straße preimenuje u Ulicu Ivice Osima.

Riječ je o ulici koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona Sturma, a poznata je i kao najšira ulica u Grazu, dok je njena dužina 2240 metara.

Legendarni Ivica Osim je zlatnim slovima upisan u historiji Sturma, čiji je trener bio u periodu od 1994. do 2002. godine. Za to vrijeme, Osim je osvojio dvije titule prvaka Austrije, jedan Kup i tri Superkupa. Također, Sturm je pod Osimovim vodstvom bio učesnik grupne faze Lige prvaka, što je bio ogroman uspjeh za ovaj klub.

Ivica Osim je 2009. godine na svečanoj ceremoniji povodom stogodišnjice kluba proglašen najboljim trenerom u historiji Sturma, što je samo jedno u nizu njegovih velikih priznanja.

U Grazu nikada nisu zaboravili Ivicu Osima, a preimenovanjem pomenute ulice žele mu odati počast za sve dobro što je uradio za ovaj klub.

Reakcije na peticiju su pozitivne, a građani su složni da je Ivica Osim predstavljao Graz na najvišem nivou evropskog fudbala. Osima u Grazu nazivaju ambasadorom mira, a cijene ga i zbog njegove tolerantnosti i skromnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti