Trener Čelika nakon druge pobjede

"Napredak postoji, ali daleko smo još od ozbiljne ekipe"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju upisali drugu pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige. 

Nakon Radnika, izabranici Elvedina Beganovića rezultatom 2:0 savladali su GOŠK iz Gabele, koji će im ove sezone biti sigurno jedan od kandidata za opstanak u ligi.

Nakon utakmice zadovoljan je bio domaći strateg, koji je dobro počeo svoju treću misiju na klupi Čelika.

"Imali smo protiv sebe veoma teškog protivnika, za nas je današnja utakmica bila veoma važna. Bili smo zadnji na tabeli, nadam se da ćemo se pomaknuti sada s te pozicije. Poslije dvije utakmice pod mojim vodstvom i pet-šest treninga koje smo odradili vidi se neki napredak, ali sve je to još premalo da bi ličili na ozbiljnu ekipu. Mi smo danas svjesno prepustili GOŠK-u terensku inicijativu jer smo znali da oni u gostima igraju zatvoreno i na kontre, što im je glavno oružje. Iz njihovog posjeda lopte smo iskoristili jednu od grešaka, bili smo dobri u odbrani i momci su ispunili ono što se od njih tražilo", ističe Beganović.

Osvrnuo se i na povrede Mahmutovića, te Kazazića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mahmutović je izrazio želju da pomogne ekipe, ponudio se da igra, iako je bio povrijeđen i to je dobra stvar. Njemu stvarno svaka čast, on je dovoljno iskusan igrač pustio sam ga da sam odluči. Na treninzima se vidjelo da može, međutim nije mogao danas, utakmica je ipak nešto drugo. Ja se nadam da nije ništa teže, vjerujem da će se brzo oporaviti, ako ništa da sjedi s nama na klupi jer njegova sama pojava je ogromna stvar za naš klub, on je stvarno veliko pojačanje. Kazazić je dobio udarac u rebro, ostao je bez zraka, mislim da će on biti dobro i da će biti u konkurenciji za narednu utakmicu. Ja još jednom čestitam igračima na današnjoj borbi, trci i pobjedi. Nadam se da ćemo do kraja prvog dijela održati bodovni priključak za ostalim ekipama, te da ćemo se na polusezoni pojačati", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti