Nefić: Povrijeđeno je jedanaest policijskih službenika

Zvanično iz MUP-a KS

Nefić: Povrijeđeno je jedanaest policijskih službenika

Povodom svih dešavanja koja se su dogodila prije, tokom i poslije jučerašnjeg revanš susreta četvrtine finala Kupa BiH između Sarajeva i Željezničara u MUP-u Kantona Sarajevo održana je press-konferencija.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS jučer su osiguravali utakmicu četvrtfinala Kupa BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase u kojoj su igrali Sarajevo i Željezničar. Prije utakmice nije bilo nikakvih nereda, a do incidenta je došlo na kraju susreta na južnoj tribini stadiona", rekao je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

Nemile scene imale su i svoj negativni epilog.

"Povrijeđeno je jedanaest policijskih službenika. Četiri policajca su imala lakše tjelesne povrede, dok je jedan imao teže tjelesne povrede. Ovom prilikom izdane su dvije prekršajne prijave zbog točenja alkohola u blizini stadiona. Dvije su osobe procesuirane zbog posjedovanja pirotehnike, a tri zbog posjedovanja opojnih droga", istakao je Nefić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.