Neretljak: Moramo dovesti par kvalitetnih pojačanja

Trener Metalleghea za SportSport.ba.

Neretljak: Moramo dovesti par kvalitetnih pojačanja

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea jučer su u 17. kolu BH Telecom Premijer lige poraženi od Sarajeva sa 2:0, te su Jajčani tako upisali 11.  poraz u ovoj sezoni.

Sarajevo je sa dva pogotka u drugom poluvremenu zasluženo slavilo, što je za SportSport.ba priznao i šef stručnog štaba popularnih Kraljeva Mato Neretljak.

"Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali igrom i radom momčadi mogu. To je otprilike to što mi možemo prikazati, dajemo sve od sebe, a Sarajevo je kvalitetnije. Moramo ponoviti da smo kod 1:0 imali šansu, nakon koje bi utakmica možda otišla u drugom smjeru", ističe Neretljak.

Pred zimsku pauzu Metalleghe će u goste direktnom konkurentu za opstanak, ekipi Olimpica iz Sarajeva.

"Olimpic je najvažnija utakmica i pripremit ćemo se kroz ova četiri treninga do subote. Moramo se dignuti i pisihički za povoljan rezultat, te ponavljam veoma važna utakmica za nas", dodao je Neretljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sigurno jeste da će Metalleghe na zimskoj pauzi doživjeti promjene u igračkom kadru.

"Sigurno da ćemo pokušati dovest par kvalitetnih pojačanja i to moramo učiniti. Slijedi nam grčevita borba za opstanak, u ligi za opstanak svaka utakmica će biti glava od glavu, te to dobijaju i oni koji su psihički spremni. Ja nisam sklapao momčad, ne znam ko ima kakve ugovore i  došao sam tu prije deset dana, te ću sjest  poslije Olimpica i porazgovarati sa predsjednikom. Moramo tu gledati i finansije, a što se tiče pojačanja definitivno nam je potreban jedan ili dva napadača", priznao  je trener tima iz Jajca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi