Meho Kodro prepun respekta

"Nikada nisam pobijedio kada sam mislio da će to biti lako"

Sarajevo po mišljenju velike većine domaće javnosti ima daleko najkvalitetniji sastav u Bosni i Hercegovini, a mnogi im predviđaju da će se 'prošetati' do oba pehara.

Takve priče izuzetno ljute trenera Mehu Kodru, koji se očito "ježi" na euforiju i omalovažavanje bilo kojeg protivnika, baš kao i svaki kvalitetan trener.

"Odigrao sam dosta utakmica ali nikada, ponavljam nikada nisam dobio utakmicu za koju sam prije početka rekao da će biti lagano! Mi imamo dobrih igrača i kvalitet, ali naš posao neće biti ni blizu lagan kako većina smatra. Nama su osim kvaliteta potreban karakter i organizacija. Karakter smo recimo pokazali protiv Zvijezde, a s ove tri stvari možemo se nadati uspjehu. Na svakoj utakmici u kojoj ne ispunimo ova tri segmenta, imat ćemo problema. Vraćam se na početak, nikada ni ja ni timovi koje sam vodio nismo pobijedili utakmicu kada smo je unaprijed proglasili gotovom", riječi su Kodre.

Što se tiče utakmice protiv Borca, Kodro je istakao:

"Manje više zna se ekipa, ali ne volim to otkrivati jer volim da igrači prvi saznaju ko će igrati. Imamo širok fond kvalitetnih igrača i mi to moramo iskoristiti. Svi su se dugo spremali za početak prvenstva i željni su utakmica, svi su zdravi i čekamo da počne. Mogu reći da će biti promjena u sastavu u odnosu na prošlu utakmicu".

"Volio bih da dobijemo bez primljenog gola, ali mislim da se ovaj dvomeč neće riješiti u prvoj utakmici. Moja primarna želja je da ne primimo gol".

Trener Sarajeva raspolaže sa velikim brojem kvalitetnih igrača kojim će sigurno pružiti šansu, a sa Borcem će se sastati čak tri puta u jako kratkom vremenskom intervalu. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Malo ćemo 'šarati' sastav, jer ćemo izabrati tim i za prvu, drugu i za treću jaku utakmicu koja nam slijedi. Već sam u Španiji igrao jednom protiv iste ekipe u tri dana, pa mi ovo nije nepoznanica"

"Okolnosti su htjele da se prošlo kolo odgodi, mada bih ja više volio da se sve igralo po planu. Vrijeme će pokazati je li nam to bila otežavajuća okolnost", rekao je za kraj Meho Kodro. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.