Pet golova Dizdarevića za Vitez, tri crvena u Krupi

Druga liga Zapad, 2. kolo:

Pet golova Dizdarevića za Vitez, tri crvena u Krupi

M. Šljivak

Mnogo uzbuđenja donijeli su susreti 4. kola Druge lige Zapad, a najzanimljivije je bilo u Bosanskoj Krupi, gdje je domaće Bratstvo savladalo Mladost s 3:2.

Gosti su pogotkom Ernesta Šabića došli do vodstva od 1:0 nakon 11. minuta igre, ali su domaći preko Hadžipašića i Bešlagića uspjeli da preokrenu rezultat na 2:1. 

Šabić je drugim pogotkom danas u 42. minuti izjednačio na 2:2, a gosti su ostali bez Dizdarevića koji je isključen. 

Bešlagić je drugim pogotkom u 53. minuti donio Bratstvu prednost od 3:2, a zatim gostujući igrači Šabić i Delić dobijaju crvene kartone, pa su domaći do kraja bez većih problema sačuvali prednost i došli su do tri boda u ovom meču.

Čak osam pogodaka donio je meč u Bužimu u kojem je domaći Vitez pregazio Omladinac sa 7:1.

Sjajni fudbaler domaćeg tima Samir Dizdarević postigao je pet pogodaka u ovom susretu, a u strijelce su se za Vitez upisali Eminić i Kovačević. Počasni gol za goste je postigao Muhamed Halavać.

Krajina je s uvjerljivih 4:0 slavila na gostovanju u Ključu. Merdanović je nakon 12. minuta igre pogodio za vodstvo gostiju, da bi u posljednjih 15 minuta igre Ljeljak, Nuhić i Čataković dovršili posao za tri boda u ovom susretu.

Iskra je u Bugojnu savladala Vlašić s 1:0. Jedini gol na susretu je postigao Safet Kmetaš u 36. minuti susreta, iako su domaći od 18 minute igrali bez Omerinovića, koji je isključen.

U još jednom susretu Vitez je savladao Unu s 3:1...

Druga liga Zapad, 4. kolo:

Bratstvo - Mladost 3:2 (Hadžipašić 26', Bešlagić 30', 53' / Ernest Šabić 11', 42')
Ključ - Krajina 0:4 (Merdanović 12', Ljeljak 75', Nuhić 80', Čataković 82')
Vitez - Omladinac 7:1 (Eminić 7',Kovačević 27' Dizdarević 24', 55', 57', 82', 84'/ Halavać 89')
Iskra - Vlašić 1:0 (Kmetaš 36')
Vitez - Una 3:1 (Zlotrg 31', 84', Zukan 61' / Osmančević 75'ag)

Sutra: Novi Travnik - Sloga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.