Trener Željezničara nakon Radnika

Petrović: Postigli smo pogodak u pravo vrijeme

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara sa 2:0 savladali su Radnik iz Bijeljine, te upisali novu veoma važnu pobjedu u 22. kolu BH Telecom Premijer lige naše zemlje.

Plavi su pružili još jednu veoma dobru partiju, te zasluženo slavili i na najbolji mogući način iskoristili poraze Zrinjskog i Sarajeva. Nakon utakmice na press konferenciji medijima se u Plavom salonu obratio Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Željezničar.

"Ja mislim da se obistinilo ono što smo govorili da ćemo vidjeti mnogo drugačiji Radnik, te mislim da smo dobro otvorili utakmicu i postigli gol u pravom momentu. To nam je dalo vjetar u leđa, a Radnik je pravio ogroman pritisak, pogotovo u sredini terena, te je uslijedila promjena Radinovića jer je malo pružao u fazi odbrane. Mogli smo i prije toga završiti utakmicu, te mirno ući u završnicu, ali ja mislim da je ovih pet utakmica iscrpilo ekipu. Ja sam im dao dva dana slobodno, a sada nas očekuje paklen program i imamo jako puno posla. Bitno je sada da se ekipa osvježi, jer će sada biti utakmica srijeda subota. Mom bivšem klubu čestitam na četvrtom mjestu i nadam se da smo mi napravili korak ka Evropi, a da ćemo i pomoći Radniku da kao četvrtoplasirani dođe do Evrope. Zahvalio bih se navijačima na podršci, a protivniku na fer i korektnoj igri", kazao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi