Pred put u Bijeljinu

Petrović: Protiv Radnika smo u prednosti, ekipa se odmorila

S. Mlaćo

Nakon što u srijedu zbog snijega nisu odigrali revanš meč polufinala Kupa naše zemje protiv Širokog Brijega, fudbaleri Željezničara nastavili su pripreme za nedjeljni meč 5. kola Lige za prvaka protiv Radnika iz Bijeljine.

Slavko Petrović je na Grbavicu stigao iz Bijeljine, te vrlo dobro poznaje svog narednog protivnika. Ipak, vjeruje da njegovi izabranici mogu do tri boda.

"Ekipa se odmorila i sigurno da nam je pauza dobrodošla. Iznenadio nas je snijeg, te se vidi da su uslovi jako loši, a na dan utakmice sa Širokim Brijegom smo mogli smo da trčimo. Jučer smo malo trenirali, ali ja sam sretan da odlazimo dva dana prije utakmice u Bijeljinu i tamo odraditi dva treninga" kazao je Petrović uoči polaska sa stadiona Grbavica.

"Sigurno će biti čvrsta utakmica, kao i ove dvije posljednje. Ipak mislim da smo mi u prednosti, a u četiri utakmice sa njima imamo tri pobjede i nadam se da će moji igrači kroz ove osvježenje pokušati sve da dođemo do tri boda. Tri boda bi bila jako bitna da ostanemo u svim planovima i trkama", jasan je Željin šef stručnog štaba.

Petrović neće mnogo mijenjati sastav, a kartoniranog Kerlu vjerovatno će zamijeniti Matteo Boccaccini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vjerovatno da nećemo mijenjati u drugim linijama, a pad forme koji je bio kod dva tri igrača je bio radi puno utakmica i nadam se da ća sve biti uredu", otkrio je Petrović.

Meč između Radnika i Željezničara igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi