Plava mašina protutnjala ravnom Semberijom

Mladost - Željezničar 0:3

Plava mašina protutnjala ravnom Semberijom

Fudbaleri Željezničara stigli su do veoma bitne pobjede. U okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske najtrofejniji bh. klub slavio je sa 3:0.

Početak utakmice bio je prilično neinteresantan i negledljiv, a na prvi šut u okvir gola, ujedno i prvu priliku na utakmici čekalo se do 37. minute kada je dobar udarac Eldara Hasanovića domaći golman izbacio u korner.

Samo dvije minute kasnije Željezničar je imao najbolju priliku u dotadašnjem dijelu meča. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru Mladosti lopta dolazi do Varee koji sa svega par metara pogađa prečku. 

Ono što nije uspio Varea jeste Kerim Memija. Mladi fudbaler Željezničara i juniorski reprezentativac BiH pogodio je mrežu domaćih nakon jedne odlične solo akcije. Dominaciju u finišu prvih 45 minuta Plavi sa Grbavice krunisali su u 45. minuti. Bučan je odlično proigrao Bajića, a ovaj loptu pored nemoćnog Mičića poslao u mrežu za vodstvo gostiju od 2:0.

U nastavak utakmice, iako hendikepirani neigranjem Josipa Kvesića i Tomislava Tomića, fudbaleri Željezničara ušli su opreznije, ali su pokušavali iskoristiti svaku grešku domaćih.

Imali su izabranici Admira Adžema nekoliko dobrih prilika, od kojih vrijedi izdvojiti udarce Damira Sadikovića sa ivice šesnaesterca, te udarac Varee glavom, i Bajića sa svega 6-7 metara, ali je do kraja 90. minute mreža je mirovala.

Ipak, u drugoj minuti sudijske nadokande Željezničar je stigao do svog trećeg gola. Hadžiahmetović je odlično uposlio Damira Sadikovića, a ovaj rutinski pogodio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničaru je ovo bila osma ovosezonska pobjeda, kojom je na najbolji mogući način najavio predstojeći gradski derbi protiv Sarajeva koji se igra u narednom kolu na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti