Pobjede Slavije, Drine, Sloge i Rudara, remi Kozare

Zanimljivo na susretima 11. kola Prve lige RS

Pobjede Slavije, Drine, Sloge i Rudara, remi Kozare

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet utakmica 11. kola Prve lige Republike Srpske.

Kozara je bila pod imperativom pobjede nad Tekstilcem ali to nije uspjela ostvariti. Završilo je 1:1, a prvi su u vodstvo došli gosti preko Aleksandra Milakovića.

Domaći do boda dolaze u 78. minuti kada je sa 11. metara siguran bio Dejan Glišić.

Slavija je bila sigurna protiv Napredka i ubilježila pobjedu rezultatom 4:2. Domaći su već nakon 16 minuta imali vodstvo 3:0. Pogodio je dva puta Nemanja Pušara, te jednom Nemanja Stojanović.

Jevtić je smanjio na 3:1, a zatim Stojanović sa 11. metara pogađa za 3:2 i unosi neizvjesnot u ovaj meč. Ipak, domaće to nije poremetilo, pa konačnih 4:2 u 75. minuti postavlja danas sjajni Miljan Govedarica.

Bio je ovo sedmi meč Slavije bez poraza.

Sloga je u Doboju savladala Podrinje sa 2:0, a strijelci su bili Dejan Gavrić i Borislav Lukić.

Rudar iz Prijedora nastavio je sa sjajnim igrama ove sezone. Prijedorčani su sa 3:0 razbili Sutjesku. Mrežu Nemanje Jovičića pogađali su Pecelj, Ćatić i Lolić.

Zanimljiv meč viđen je u Mrkonjić Gradu gdje je Sloboda ugostila Drinu Zvornik (1:2). Domaći su poveli u 27. minuti preko Malinovića, a zatim stvari na početak vraća Čulum. Konačnih 2:1 za goste postavlja u 36. minuti Marković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sutra igraju Željezničar Sport Team i lider Zvijezda 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi