Podrinju minimalac protiv Kozare

Novi poraz Gradiščanaca

Podrinju minimalac protiv Kozare

D. Vejo

Ekipa Podrinja iz Janje pobjedila je danas Kozaru na svom terenu u okviru osmog kola play-off faze prvenstva Republike Srpske rezultatom 1:0 (0:0).

U jednoj dosta čvrstoj igri viđenoj na obje strane, više spretnosti je pokazao domaćin. Tokom prvog poluvremena igralo se dosta oprezno. Bilo je mnogo jakih startova, ali su mreže mirovale, pa se tako na odmor odlazi pri rezultatu 0:0.

Podrinje je nešto bolje otvorilo drugi dio susreta. Krenuli su dosta ofanzivno, pomjerali se ka centru i strpljivo kružili oko šesnaesterca protivnika.

Minut je bio 65. kada domaći sastav dolazi u vodstvo od 1:0. No, to nije obeshrabrilo goste iz Gradiške. Mladim tim Kozare predvođen Velimirom Stojnićem pokazao je zube nakon primljenog pogotka.

Andrej Majetić se odlučio na solo prodor pa tako pet minuta prije kraja pogađa stativu Podrinja. Nisu imali sreće crveno-bijeli da stignu do remija.

Kozara će u pretposljednjem kolu dočekati Drinu iz Zvornika, dok će Podrinje biti domaćin Rudaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi