Porča: Istina je, za PL smo dobili licencu, za Evropu nismo

Direktoru Čelika žao Borca

Porča: Istina je, za PL smo dobili licencu, za Evropu nismo

A. Beganović

Iako iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odnosno od strane Drugostepene komisije za licenciranje još uvijek nema službene potvrde o tome ko je dobio evropsku licencu, sve je izvjesnije da će našu državu u Evropi pored Željezničara, Sarajeva i Širokog Brijega, predstavljati Zrinjski.

Bez licence su prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba ostali Čelik, Olimpic i Borac. Tačnost naših informacija nešto ranije je potvrdio i čelnik Olimpica, Nijaz Gracić, koji je najavio odlazak iz bh. fudbala, a SportSport.ba je kontaktirao i direktora Čelika, koji je također potvrdio da zenički klub nije dobio evropsku licencu.

"Vaše informacije su tačne. Dobili smo licencu za Premijer ligu, dok evropsku nismo. Da se razumijemo, mi Evropsu nismo izborili kroz takmičenje, a jako mi je žao što klub koji je to uradio po svemu sudeći neće igrati na evropskoj sceni", izjavio je Porča za SportSport.ba.

"Nećemo odustati od našeg cilja, a to je stvaranje jakog Čelika. Na dobrom smo putu, danas smo produžili saradnji sa šefom struke i doista se trudimo. Istina, pred nama je mnogo posla, ali uspjet ćemo, prije svega radi naših navijača", dodao je Porča.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.