Proleter u Tesliću bolji od Zrinjskog

Kup BiH, osmina finala:

Proleter u Tesliću bolji od Zrinjskog

E. Škorić

Prvu utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrali su Proleter i Zrinjski, a domaći tim je na kraju slavio rezultatom 4:2.

Prvoligaš iz Teslića je iznenadio goste iz Mostara, pa je domaća ekipa nakon sat  vremena igre imala prednost od  tri gola (3:0). Nemanja Knežević je pogodio u 16. minuti iz penala, a isti igrač je svega šest minuta kasnije pogodio i iz igre. Proleteru je vodstvo od 3:0 obezbijedio Muminović golom u 62. minuti.

Ipak, tračak nade Plemićima donosi mladi napadač Ivan Lendrić u 72. minuti, da bi Fenin Salčinović u 78. minuti postigao pogodak sa kojim se, bez sumnje, Zrinjski može nadati plasmanu u četvrtfinale.

Ipak, šanse su znatno umanjene kada je Knežević u 82. minuti postigao i svoj treći gol. Isti igrač je skidanjem dresa slavio pogodak, a glavni sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Uzvratna utakmica ovih dvaju timova igra se Pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Kup BiH, osmina finala (prva utakmica):

Proleter - Zrinjski 4:2 (Knežević 16 - pen, 22, 82, Muminović 62/ Lendrić 72, Salčinović 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.