Purić na operaciji, Cimirot trenirao odvojeno

Sarajevo se sprema za duel sa Slobodom na Tušnju

Purić na operaciji, Cimirot trenirao odvojeno

Fudbalski klub Sarajevo priprema se za utakmicu 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim u nedjelju gostuje na Tušnju kod tuzlanske Slobode. 

Atmosfera u taboru ekipe iz Titove 38/b je odlična, a Sarajevo želi završiti prvi dio sezone 2014/2015. pobjedom na Tušnju. Dario Purić nije trenirao zbog povrede, Kouadio zbog prehlade, dok je Gojko Cimirot trenirao po posebnom programu nakon što je dobio jedan udarac na utakmici između Izraela i Bosne i Hercegovine, ali će biti spreman za duel sa Slobodom. 

"Purić sutra ima operaciju, radit ćemo artroskopiju koljena. On ima problema sa meniskusom već nekoliko godina i sada želimo to da riješimo, obzirom da nam slijedi pauza u prvenstvu. Očekuju ga tri do četiri sedmice pauze. Cimirot je dobio jedan udarac protiv Izraela, ali trebao bi biti spreman za Slobodu," rekao nam je fizioterapeut ekipe sa Koševa, Ismar Hadžibajrić. 

Purića će operisati doktor iz medicinskog tima ekipe sa Koševa, Senad Maksić. Bordo tim u Tuzlu će otputovati u subotu, a posljednja utakmica za ekipu sa Koševa u prvom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je u nedjelju na stadionu Tušanj sa početkom od 13 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti