Radnički osvojio tri boda i produbio Veležovu krizu
Foto: FK Velež

Rođeni još bez pobjede

Radnički osvojio tri boda i produbio Veležovu krizu

Radnički je danas u Vrapčićima nakon preokreta savladao Velež i došao do svoje prve pobjede u ovoj sezoni.

Utakmica je počela odlično po Velež, koji je već u 2. minuti preko Papaza stigao do vodstva od 1:0. Ostatak prvog poluvremena je pripao gostima iz Lukavca, koji su do odlaska na odmor uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je u 35. minuti Nukić sa velike udaljenosti savladao Volodera za 1:1, da bi isti igrač u 41. minuti još jednom pogodio za potpuni preokret.

U drugom poluvremenu Velež je krenuo po izjednačenje, ali promjena nije bilo. Ostalo je do kraja 2:1 za Radnički, a najveću priliku za domaće imao je Jazvin u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio prečku.

Veležova kriza rezultata se nastavila i u 1. Ligi FBiH. Rođeni su još uvijek bez pobjede, a nakon četiri odigrane utakmice imaju samo dva osvojena boda.

1. Liga FBiH, 4. kolo:

Velež - Radnički 1:2 (Papaz 2' - Nukić 35', 41')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

VELEŽ: Voloder, Mahinić, Jazvin, Petrović, Serdarević, Bebanić, Ćemalović, Avdić, Memić, Papaz, Ovčina

RADNIČKI: Brezičanin, Kasumović F., Kuduzović, Salihović H., Kasumović Al., Ćosić, Mujkić, Dautović, Saletović, Salihović M., Nukić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi