Romantičari s Drine na korak do jesenje titule

Romantičari s Drine na korak do jesenje titule

A. Beganović

Fudbaleri Goražda su u Sanskom Mostu sa 2:0 savladali Podgrmeč, te će sutra s velikim nestrpljenjem pratiti dešavanja u Gabeli gdje se sastaju GOŠK i Mladost. Ukoliko domaći ostanu neporaženi, Goraždani će uzeti jesenju titulu.

Goraždani su u duelu sa Podgrmečom opravdali ulogu favorita i na kraju su zasluženo na svoj konto upisali tri boda, koja im mogu donijeti titulu jesenjeg prvaka.

Pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvrmenu. Već na otvaranju susreta Pirić je matirao golmana domaće ekipe, a sredinom prvog dijela isti igrač je zabio za 0:2.

U drugom dijelu se uglavnom igralo na sredini terena, Romantičari s Drine su prepustili inicijativu domaćim i rutinskom igrom su susret priveli kraju.

Prva liga FBiH, 15. kolo:
Podgrmeč - Goražde 0:2 (Pirić)
Podgrmeč: Arifagić, Hodžić, Jusović, Fifić, Lukhodžić, Jakupović, Šehović, Hodžić, Babović, Muzgonja, Kukavica.
Goražde: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Konjhodžić, Drljević, Isaković, Pirić, Hodžić, Ramović, Vladavić, Čakar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti