Stopostotna Sloboda

Sadiković: Izostala realizacija u drugom dijelu

U ambijentu za poželjeti, gdje domaći navijači pljeskom dočekuju gostujuće, fudbaleri tuzlanske Slobode pobjedili su u derbiju zenički Čelik sa 1:0.

Ljetos je u Tuzli bilo malo optimista koji su vjerovali u stopostotni start crveno-crnih. Vrijedni trener Denis Sadiković, zajedno sa fudbalerima, pokazao je kako se može igrati muški, odlučno i naposljetku pobjeđivati. 

„Radim svoj posao i znam samo da idemo od utakmice do utakmice. Čelik je imao kolosalnu priliku u otvaranju utakmice, ali smo mi u 15. stigli do prednost i dobili na sigurnosti i samopoudanju. U drugom dijelu bila je sasvim druga priča, trebali smo pogoditi najmanje dva ili tri puta, ali je izostala realizacija“, kaže Sadiković.

Zaista Sloboda je u drugom dijelu ređala prilike kao na traci. Mujić, Bajraktarević, Mehidić, Halilović, Omić i na koncu ponovo Mujić, koji je uzdrma lijevu stativu, bili su u šansama pred golom Hinovića. Imao je i Čelik svoje šanse, ali je odbrana Slobode uspjela sačuvati svoju mrežu i na ovoj utakmici.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.