Igra u odličnoj formi

Salčinović: Šanse za Evropu još uvijek nisu izgubljene

D. Kurbegović

Fenan Saličinović i jučer je bio jedan od najboljih igrača Čelika. Zeničani su trijumfom nad Zvijezdom zaključili sedmicu u kojoj su igrali i protiv Veleža u Kupu.

„Veoma teška utakmica, jedna od težih u mojoj dosadašnjoj karijeri. Kako zbog vremena, ambijenta, ali i zgusnutog rasporeda, odnosno tri utakmice u svega sedam dana. Molili smo Boga da pobijedimo, hvala Bogu tako je i završilo. Prezadovoljni smo sa ova tri boda i nastavka niza neporaženosti. Idemo dalje, šanse za Evrope nisu izgubljene,“ kazao je Salčinović, te najavio naredni meč u Travniku:

„Teško gostovanje, domaćin se bori za opstanak i ima imperativ pobjede obzirom da ih svaki kiks udaljava od željenog cilja. Bez obzira na to, nama je na svakoj utakmici cilj pobijediti. U Travniku imamo tradiciju dobrih rezultata, ali i dobru podršku naših navijača.“

Fenan je mišljenja da Čelik bez obzira na rezultat prve utakmice četvrtfinala Kupa ima jednake izglede za prolazak kao i Velež.

„Jednako teška utakmica, Velež je bolji na strani nego kod kuće, tako da mislim da možemo proći dalje. Ali da bismo prošli moramo postići gol. Šanse su 50:50.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saličnović je za kratko vrijeme dokazao da će biti pravo pojačanje za Čelik, iako nije prošao kompletne pripreme.

„Nisam prošao kompletne pripreme, vidi se da mi fali snage, ali to će doći kroz utakmice. Ovo je moj klub, moj grad i nadam se da ću se odužiti ovo mojoj raji na dočeku koji su mi priredili,“ zaključio je Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.