Salines pobijedio, ali ostao bez Lige za prvaka

Tuzlaci slaviili u zanimljivom susretu

Salines pobijedio, ali ostao bez Lige za prvaka

S. Mlaćo

U Tuzli u okviru Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine sastale su se domaća ekipa Salinesa i gosti ekipa Čelinca. 

Domaći fudbaleri trebali su pobjedu sa što više golova da bi se plasirali u Ligu za Prvaka, dok i gosti iz Čelinca imali su svoju računicu. 

Poveli su gosti sjajnim golom Pivaša u 11. minuti, Salamović minut kasnije poravnava za domaće na 1:1, a Isanović pogađa u 14.minuti za vodstvo domaćih fudbalera od 2:1, da bih minut kasnije za goste pogodio Verić i ponovo sve vratio na početak. Četiri minute kasnije ponovo Pivaš pogađa za vodstvo gostiju. 

Poslije toga redale su se prilike i sa jedne i sa druge strane ali bez pogodaka. Minuta 30. nakon jedne akcije Matijašević iz ekipe Čelinca nesretno pogađa svoju mrežu za 3:3. 

Ponovo  se igra dinamičan fudbal da bih u 36. minuti Omerašević pogodio za domaće i konačnu pobjedu od 4:3. 

Na kraju pobjeda Salinesa, ali nedovoljna za plasman u Ligu za Prvaka. Naime zbog lošije gol razlike ekipa Salinesa igraće u play-outu. 

FC SALINES - KMF ČELINAC 4:3 (2:3)

FC Salines: Hamidović, Omerašević, M. Ramić, Isanović, Spahić, Ćatić, Š. Ramić, Rizvanović, Mulavdić, Imširović, Salamović, E.Muratović, Zulić, Alić.

KMF Čelinac: Stanivuković, S. Matijašević, Verić, Radosavac, Pivaš, Dubravac, Ličina, Živković, Dragojević, Todorović, Zarić, Remić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti