Sarajevski klubovi neće plaćati osiguravanje utakmica?

Sarajevski klubovi neće plaćati osiguravanje utakmica?

M. Šljivak

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Predrag Kurteš danas je održao sastanak sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH, kao i predstavnicima fudbalskih klubova Olimpic, Željezničar i Sarajevo, prenosi portal klix.ba.

Na ovom sastanku dogovoren je prijedlog modela prema kojem bi se trebao riješiti problem plaćanja osiguranja utakmica sarajevskih klubova.

Ovo je trenutno samo prijedlog, koji su usaglasili predstavnici klubova i vlasti, a on bi trebao biti i zvanično usvojen na nekoj od narednih sjednica Vlade KS i Skupštine KS.

Svakako da bi ovaj dogovor bio velika stvar koja bi rasteretila klubova iz Kantona Sarajevo kada je u pitanju osiguravanje utakmica i stavilo bi ih po tom pitanju u ravnopravan položaj sa klubovima iz ostalih dijelova naše zemlje, koji sličnih problema nikada nisu niti imali.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.