Selekcija Austrije bolja od Sarajeva

Remi Mladosti i Vratnika

Selekcija Austrije bolja od Sarajeva

S. Mlaćo

Nakon dva susreta grupe" A" na 24. Memorijalnom turniru "Asim Ferhatović Hase" odigrane su i prve dvije utakmice  u grupi "B".

Mladost iz Doboja kod Kaknja remizirala je sa Vratnikom 3:3 u veoma zanimljivom i kvalitetnom susretu. 

Mladost je povela ranim pogotkom Adnana Hrelje, ali je Amel Handžić sa dva pogotka donio timu iz Sarajeva vodstvo. Emir Babić je pogodio za 3:1 i činilo se da će Vratnik na najbolji mogući način otvoriti turnir. Ipak, do kraja dva pogotka Mladosti za konačnih 3:3. Strijelci su bili po drugi put Adnan Hrelja te Mirza Rizvanović.

Sjajna utakmica viđena je u duelu FK Sarajevo i selekcije Austrije 6:7 (2:1). Za bordo tim nastupali su juniori, a viđena je veoma efikasna utakmica sa  13 pogodaka.

Sarajevo je vodilo sa 2:0 nakon 15 odigranih minuta pogotcima Selmira Pidre i Ahmeda Buljubašića, a na 2:1 smanjio je Dejan Kečanović.

U drugom poluvremenu timovi su se mijenjali u vodstvu, a selekcija Austrije je deset minuta prije krala imala vodstvo od 5:4, međutim bordo nade pogotcima Selmira Pidre i Halida Šabanovića dolaze do novog vodstva. Tu nije bio kraj ove sjajne utakmice pa je formalni gost u ovom susretu preko Alena Muharemovića i Dejana Kečanovića dolazi do prva tri boda na turniru. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost DK - FK Vratnik 3:3

FK Sarajevo - Selekcija Austrije 6:7 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi