Selektor Bubalo ljut i zabrinut
Zajednički snimak selekcije BiH i Hrvatske prije druge utakmice

U-19 selekcija BiH u drugoj utakmici poražena od Hrvatske

Selektor Bubalo ljut i zabrinut

Juniorska selekcija BiH igrači do 19 godina završila je četverodnevne mini pripreme za II elitni krug evropskih kvalifikacija koje ih očekuju u Krajini od 26. do 31. maja ove godine.

Selektor Zoran Bubalo sa svojim saradnicima nakon što je u 7 dana rada sežtesdtirao 52 momka iz naše zemlje i inostranstva godište 1992 okupio je i izlazno 1991 godište kako bi se vjerio u kandidate na koje računa u misiji "Ukrajina".

U ta četiri dana rada odigrane su dvije utakmice protiv odgovarajuće selekcije Hrvatske koju također očekuje nastuo u II elitnom krugu. Napomenimo da naši momci igraju protiv domaćina Ukrajine zatim Engleske i Republike Irske , dok će Hrvati biti domaćini Škotskoj, Belgiji i Crnoj Gori.

U dva odigrana meča u Međugorju izabranici selektora Bubala su ostvarili remi u prvoj utakmici igrajući bez golova 0:0, da bi u drugoj odigranoj posljednjeg dana boravka u Međugorju, 29.01 izabranici Ivice Grnje savladali naše momke sa 3:1. Iako naš selektor ističe da je rezultat druge utakmice nije bio imperativ prilično je nezadovoljan.

"Tek sada nam ništa nije jasno. Neshvatljivo je kako olako primamo golove mada u drugom dijelu i nismo loše stajali na terenu. Prvo poluvrijeme bilo je zaista loše.", kaže Bubalo i dodaje:

"Dali smo priliku svim igračima i vidjeli koliko ko može. Predstoje nam još dvije provjere protiv Crne Gore i sigurno je da će biti promjena u sastavu. Momci koji su ostvarili prolaz u Ii elitni krug vjerovatno su smatrali da im  je mjesto za Ukrajinu osigurano ali promjena će sigurno biti.", ljut je selektor najboljih bh. juniora.

Treba istaći da je naš tim bio oslabljen neigranjem Nikole Popare koji je prikjljučen prvoj ekipi beogradskog Partizana i Ognjea radulovića koji je bio na probi u Holandiji. Povrijeđeni su još bili Jasmin Smriko i Azur Velagić. Stručni štab je našao alternativu u mlađim juniorima koji su se pokazali veoma dobro na testiranju u Međugorju. To su Mahir Karić iz češkog Slovan - Libereca, Muamer Gagula iz čeških Teplica, Semir Agansšahić iz sarajevskog Olimpika i Darko Đajić stoper novosadske Vojvodine. Ovi igrači će vjerovatno dobiti poziv i za generalnu probu protiv Crne Gore. Sve u svemu Stručni štab ima veliki zadatak da izabere 18 putnika za Ukrajinu jer vremena mnogo nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.