Široki i na Pecari deklasirao Slogu

Prvi finalist Kupa poznat

Široki i na Pecari deklasirao Slogu

E. Škorić

Nogometaši Širokog Brijega ovjerili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na Pecari, u  revanšu polufinala, deklasirali Slogu sa 4:0.

Po dosta teškom, kišom natopljenom terenu, Širokobriježani su lako stigli do visoke pobjede i s ukupnih 8:2 prošli u finale Kupa. Protivnik iz Doboja, prvoligaš RS-a, nije imao nikakve šanse na Pecari.

 

Gostujuća mreža prvi put se zatresla u 16. minuti. Wagner je sjajno ubacio sa strane, Kordić natrčao i matirao Hadžiđulbića za 1:0. Prvu ozbiljniju priliku gosti su imali u 25. minuti, no Đorićev udarac nije bio precizan.

 

Uzvratio je Zlomislić u 27. minuti, Hadžiđulbić je odbranio, a odbijenu loptu Wagner ne posprema u mrežu Dobojlija. U 31. minuti je Barišić propustio dobru priliku za domaće, a tri minute kasnije Hadžiđulbić sjajno brani udarac Šilića s nekih 12 metara.

 

Prednost Širokog udvostručena je u 39. minuti. Ljubić je centrirao,  Barišić na pravom mjestu i Hadžiđulbić je ponovo savladan. 

 

I u nastavku Široki postiže dva pogotka iako su iz igre izašli Wagner, Zlomislić i Šilić.U 66. minuti je nakon ubačaja iz kornera Džidić glavom pogađa za 3:0, a u 73. minuti rezervista Marić je postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Široki će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Zrinjski - Željezničar (0:0). Nakon prvog dijela susreta u Mostaru, gosti su vodili sa 1:0, a do objave ovog teksta bilo je 0:2, pa je izvjesno da ćemo gledati reprizu finala Kupa iz prošle sezone.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.