Škoro: Sa mnom su htjeli smiriti navijače

Iskusni napadač naveo razloge odlaska u Klagenfurt

Škoro: Sa mnom su htjeli smiriti navijače

Alen Škoro, koji je bio velika želja navijača Sarajeva, u razgovoru za naš portal rekao je razlog zbog čega se nije vratio u svoj voljeni klub, te je potpisao za austrijskog trećeligaša, Klagenfurt.

Škoro je rekao da Upravi Sarajeva nije bio potreban kao igrač, već kako bi oni njegovim dovođenjem prikrili neke stvari, tj. smirili nezadovoljne navijače, koji već duže vrijeme čekaju titulu.

"Dužan sam da se oglasim samo zbog istinskih navijača Sarajeva. Nisam došao u najdraži klub, jer kada sam vidio kako se radi i kako klub funkcioniše, nisam bio spreman na to", rekao je Škoro za SportSport.ba.

"Sadašnjoj Upravi ja nisam bio potreban kao igrač, već da samo time smire nezadovoljne navijače, te kada se situacija smiri da se poslije loptica prebaci na mene", dodao je iskusni napadač.

"Svi znamo koliko im je vremena trebalo da izaberu novog trenera. Tu se spominjalo i moje ime, kao da nisam bio za određene trenere, a to me najviše pogodilo. Kada sam vidio s kim imam posla, odlučio sam potražiti novi klub", rekao je novi član austrijskog Klagenfurta.

"Tjeraju provjerene igrače, Pehlić, Maksumić i Hadžić, koji su dali klubu više nego svi oni zajedno. Hadžić je klubu svojim golovima i nastupima donio najmanje milion. Otišao sam u treću ligu Austrije, jer hoću mir, a ne pritisak koji je Uprava nametnula", dodao je Škoro za kraj razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.