Napadač Slobode i U-19 selekcije BiH

Smajić: Imamo kvalitetan tim i očekujem sve najbolje

D. Kurbegović

Nogometna juniorska selekcija BiH u Bijeljini i Ugljeviku domaćin je kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo.

 Na turniru pored BiH, sudjeluju Francuska, Gruzija i Andora, a dvije ekipe plasirat će se u Elitni krug kvalifikacija.

Jedan od igrača koji u posljednje vrijeme pruža sjajne partije kako za klub, tako i za juniorsku reprezentaciju je mladi napadač Slobode, Edis Smajić, koji je za vikend protiv Krupe postigao gol za seniorsku ekipu, a već naredni dan priključio se juniorskoj reprezentaciji BiH na pripremama u Zenici. 

"Igrao sam za vikend utakmicu za Slobodu, malo sam umoran, ali evo ja i Beganović smo se priključili treninzima i zdravi smo što je najbitnije. Mi stvarno imamo kvalitetnu ekipu, samo trebamo da budemo pravi kao prošle godine u U-17 selekciji kada smo izborili Evropsko prvenstvo", kaže Smajić.

Dotakao se i protivnika Francuske, Gruzije i Andore.

"Prva utakmica nam je protiv Gruzije, treba da budemo pravi, da budemo borbeni, taktički odgovorni i pobijedimo, vrlo je bitno da pobjedom otvorimo kvalifikacije. Druga utakmica protiv Francuske, oni su favoriti, ali ja uvijek mislim da nema favorita u nogometu, nego je sve stvar pristupa i odnosa na terenu, moram ose boriti i dati sve od sebe. Andora je najlakši protivnik, ali ne treba ni njih podcijeniti, nego ozbiljno shvatiti i upisati pobjedu", ističe Smajić.

Ozbiljno se nametnuo igrama u klubu i juniorskoj reprezentaciji BiH.

"Mislim da ću igrati i protiv Makedonije, te Bugarske sam imao veliku minutažu, dobro igram u klubu, sve je do mene. Velika je razlika između juniorskog i seniorskog nogometa. U seniorima sve je ozbiljnije, igrački su fizički jači, odgovorniji, ozbiljniji. Veoma je važno da se sve ozbiljno shvati, ja sam to uradio i nagrada dođe u vidu velikog broja nastupa, te golova i asistencija", kazao je za SportSport.ba Edis Smajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi