Stojnić: Željeli smo Zrinjski, ali i Sarajevo je jak izazov

Trener Kozare o Kupu BiH i RS

Stojnić: Željeli smo Zrinjski, ali i Sarajevo je jak izazov

D. Vejo

Fudbaleri Kozare uprkos problemima, igraju sjajno pod vodstvom iskusnog stručnjaka Velimira Stojnića.

Za sedam, uspjeli su da odgraju tri meča, od toga su u jednom izbacili Olimpic iz Kupa BiH, zatim remizirali u derbiju kola s Rudarom te su poraženi od Tekstilca minimalnim rezultatom (1:0) i sve to sa jednim veoma mladim timom, ako ne i najmlađim u Prvoj ligi Republike Sprske.

Upravo je taj  mladi tim, uspio da obezbjedi plasman u osminu finala kako Kupa BiH tako i onog RS. Svoje prve impresije o protivniku u Kupu BiH, ispričao je upravo šef struke tima iz Gradiške.

"Priželjkivali smo za narednog protivnika ekipu Zrinjskog, ali i Sarajevo je protivnik po mjeri, predvođen trenerom Janjošom. U Sarajevo idemo da naučimo nešto, od ekipe koja je već godinama u samom vrhu najelitnijeg takmičenja u BiH", izjavio je za naš portal trener Kozare, Velimir Stojnić.

Strateg se osvrnuo i na predstojeće žrijebanje u Kupu RS.

"Kada je u pitanju Kup Republike Srpske, tu želimo dobiti što lakšeg protivnika, kako bi obezbjedili plasman u narednu fazu takmičenja", zaključuje Stojnić.

Sarajevo i Kozara, svoje snage će odmjeriti 19. oktobra, dok će Gradiščanci narednog protivnika u Kupu RS dočekati u srijedu na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi