Šunjić ispred Džeke, Ibiševića, Barbareza...

Bh. defanzivac prestigao Džeku

Šunjić ispred Džeke, Ibiševića, Barbareza...

Dž. Mrakić

Stoper nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Šunjić jučer je debitovao u Bundesligi u susretu svog Stuttgarta protiv berlinske Herthe.

U redove Stuttgarta došao je iz ruskog Kubana iz Krasnodara, a već u prvom nastupu za Švabe, iako mu to nije u opisu "posla", upisao se u lisu strijelaca. Na asistenciju Didavija postigao je pogodak glavom za 1:1 na semaforu.

Zanimljivo, ovo je bio najbrži pogodak jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine u Bundesligi. Šunjić je postigao pogodak ui 36. minuti i tako oborio dosadašnji rekord Edina Džeke iz sezone 2007/2008 (75 minuta).

Iza njih dvojice nalazi se Vedad Ibišević, četvrti najbolji strijelac Bundesligi od svih aktivnih igrača, koji je na prvi pogodak u Bundesligi čekao 106 minuta.

Na četvrtom mjestu je novopečeni reprezentativac Mario Vrančić, koji je prošle sezone već u drugom nastupu u Bundesligi postigao pogodak (158), a krug najboljih zatvara Zvjezdan Misimović, koji je prvi pogodak slavio nakon 176 minuta u igri. Samo dvije minute od najbržih pet udaljen je Zlatan Bajramović (178).

SejaduSalihoviću je trebalo nešto manje od četiri utakmice (353 minute), dok je legendarni Sergej Barbarez, koji je najbolji bh. strijelac ikada u Bundesligi sa 93 pogotka, mrežu protivničkog golmana pogodio tek nakon 539 minuta.

Iako je njegova ekipa izgubila od Herthe rezultatom 2:1, Toni Šunjić svakako će po dobrom pamtiti svoj debi u jednoj od najjačih liga svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.