Sušić: Dobro bi bilo da nas U-21 reprezentacija namuči

Seniorska protiv juniorske reprezentacije sutra

Sušić: Dobro bi bilo da nas U-21 reprezentacija namuči

Edmir Škorić

Bh. reprezentacija će u petak navečer na Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu sa U-21 reprezentacijom BiH.

U dobrom raspoloženju selektori su razgovarali s novinarima u hotelu Austria na Ilidži. 

"Pozdravljam mog kolegu Vladu Jagodića i da mu čestitam na ovim sjajnim rezultatima s Čelikom i da mu poželim puno sreće u kvalifikacijama", otvorio je Safet Sušić konferenciju za novinare, dodavši:

"Dobro je da se vidi na koga u sljedeće vrijeme može da se računa, ali obzirom da u isto vrijeme igramo i mi i mlada reprezentacija, teško ću ja moći nekog od njih (U-21 reprezentativaca) da upratim. Nama će ova utakmica dobro poslužiti da igrači koji već imaju pauzu 10-ak dana odigraju jedan dobar trening-meč, a isto tako duže vrijeme reprezentacija nije igrala u Sarajevu, pa je i to na neki način prilika da odigraju pred sarajevskom publikom, jer naši navijači nisu samo u Zencici".

Selektor je kazao kako će sutra dati priliku svim igračima koji su tu.

"Svi koji su tu igrat će. Imamo 18 igrača, tri golmana, pa će neki igrači biti obavezni da igraju i svih 90 minuta. Momci nemaju previše respekta prema njihovim starijim kolegama i vjerujem da će odigrati jednu pravu utakmicu. Dobro bi bilo i za nas i za njih da nas dobro namuče. Pred utakmicu sa Grčkom malo sam razgovarao s mojim igračima. Znao sam da će biti izuzetno motisivani, vidio sam da je bilo prisutno malo straha i bio sam ubijeđen da imamo velike šanse da utakmicu dobijemo. Ovoga puta je malo drugačija situacija. Latvija nije ekipa za potcjenjivanje, iako nemaju šanse da budu među prve tri ekipe, ali bit će izuzetno motivisani. Bit će im veliki uspjeh ako nam uzmu bod. Kvalitet je na našoj strani, ali moramo se svi potruditi da što ozbiljnije uđemo u utakmicu. Ukoliko sada dobijemo, sumnjam da će nas neko zaustaviti do kraja", jasan je popularni Pape, koji je danas dosta prostora dao Latviji.

"Imat ćemo protiv sebe jednu izuzetno dobru ekipu, njihovo prvenstvo počelo je u martu, igrali su dvije prijateljske utakmice. Nimalo lako neće biti u Rigi i molim vas da vi, novinari, stavite akcenat na to".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Hvala Sušiću na lijepim riječima. Želim da njegovi momci nastave onako kako su igrali. I nama ova utakmica služi da budemo sparing-partner, ali i mi želimo nastaviti ono što smo radili. Ne igra se svaki dan protiv A selekcije", rekao je Vlado Jagodić, selektor malde reprezentacije.

"Ovo je jedna lijepa prilika da se ekipa spremi. Igramo sa Srbijom 4. u Tuzli i tu ćemo dodatno uigravati ekipu. Imali smo par loših vijetsi, a to je povreda Zolotića. Vidjeli ste i da je Bešić slomio ruku, uskoro i on ide na detaljni pregled i znat ćemo možemo li računati na njega. Nećemo sigurno izaći na teren da izgubimo od A-reprezentacije, probat ćemo napraviti što bolji rezultat. Reprezetnaciji se priključuje i Sead Hajrović, pa ćemo i njega probati. Ova reprezentacija je zadnji put izgubila prije 15 mjeseci od Srbije u Beogradu. Što se tiče sastava, pokušavamo koristi istih 11 igrača, kostur ekipe koju smo koristili protiv Makedonije i Poljske", dodao je trener Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.