Sušić: Vrančić će dobiti poziv kada budu gotovi papiri

Selektor Sušić pred važan duel sa Izraelom

Sušić: Vrančić će dobiti poziv kada budu gotovi papiri

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. novembra 2014. godine na stadionu Maccabija iz Haife odigrat će susret četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Naš najbolji tim nije dobro otvorio kvalifikacije, pa tako nakon tri odigrane utakmice na svom kontu imamo samo dva osvojena boda. Utakmica sa Izraelom izuzetno je važna za izabranike Safeta Sušića. Selektora može brinuti forma pojedinih igrača našeg najboljeg tima pred ovaj duel.

"Pojedini igrači koji su već dugo u reprezentaciji ne igraju u svojim klubovima onoliko koliko bih ja to želio. Međutim mi nemamo veliki izbor igrača i moramo se osloniti na postojeći kadar," kaže Sušić. 

Ognjen Vranješ još uvijek čeka na svoj zvanični nastup u dresu novog kluba. Nedavno je potpisao za češki Pribram, a na nastup u klupskom dresu nema još od maja. 

"Vranješ još uvijek nije završio papirologiju i ukoliko to potraje teško je očekivati da će biti na spisku za naredne aktivnosti. Ipak ja na njega računam za naredni susret. Nije nama ta pozicija toliko upitna. Šunjić i Hadžić su pokazali da mogu odgovoriti zadatku, a vratit će se i oni koji su bili povrijeđeni," kaže Sušić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor ističe kako sa Spahićem nije razgovarao u posljednje vrijeme, ali će defanzivac Bayer Leverkusen najvjerovatnije dobiti poziv za Izrael. Od poziva u nacionalni tim, Marija Vrančića dijeli još samo neriješena papirologija. 

"Samo su papiri problem, kod nas je to uvijek duga procedura. Sa Mujdžom smo također imali mnogo problema i dugo smo čekali da dobije pravo nastupa. FIFA mora promijeniti sportsko državljanstvo. Na Mujdžine papire čekali smo od marta do septembra. Čim bude riješio te probleme dobit će poziv," kaže Sušić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.