Sušić: Vrućina, loš teren i jak protivnik su razlozi poraza
Foto: EPA

Pape na konferenciji za novinare

Sušić: Vrućina, loš teren i jak protivnik su razlozi poraza

Selektor Safet Sušić je na konferenciji za novinare nakon utakmice objasnio razloge nešto lošije igre i poraza od Nigerije.

"Bila je utakmica kakvu smo i pretpostavljali da će biti, otvorena, dvije ekipe koje žele pobjedu, puno šansi sa obje strane. Mi svoji nijednu nismo iskoristili, oni su svoju iskoristili. Mislim da su zasluženo pobijedili. Čestitam im, nemam ništa dodatno reći", na početku svog izlaganja pred novinarima je rekao Pape. Uslijedila je "paljba" i brojna pitanja.

Šta mislite o ofsajdu kod poništeniog gola i duelu kapitena Spahića kad smo primili gol?

"Nisam vidio situaciju, rekli su mi da nije bilo ofsadja. Nije prva sudijska greška na Prvenstvu, ali ne bih sada o tome. Izgubili smo od bolje ekipe. Znali smo da će biti teško, ali ipak su nas iznenadili, koliko su brzi i okretni. I oni su igrali napadački, htjeli da pobijede i zasluženo su drugi na tabeli".

Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?

"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".

Kažete da je Nigerija imala više želje od vas, zašto?

"Ma ne, obično se to kaže kad jedna ekipa pobijedi sa minimalnim rezultatom, ispadne da su više željeli. Može se reći i da su imali više sreće, a vidjeli ste ša smo sve mi promašili, pogotovo stativa u zadnjoj minuti. Poništeni gol bi također promijenio tok utakmice. Nemam zaista šta da kažem osim da čestitam Nigeriji.

Komentar na suđenje…

"Ja vjerujte ne bih ni gol komentarisao, maloprije su mi rekli da se vidi fino da nije bilo ofsajda, a što se tiče da li je bilo faula na Spahiću, sudija ga nije svirao i nije bilo faula".

"Mislite li da bi Nigerija mogla pobijediti protiv Argentine ako ovaku bude igrala?

"Na ovom prvenstvu je bilo dosta iznenađenja. Zašto da ne? Vjerovatno će selektor argentinske reprezentacije odmoriti pojedine igrače, jer su se oni kvalifikovali. Da li im je važno da igraju protiv Francuske, Švajcarske ili nekog drugog, ja to ne znam, ali iznenađenja su se već dešavala".

Možete li objasniti toliku razlika u pristupu igri? U prvoj utakmici protiv bolje ekipe igrali smo super, a ovdje loše Da li vas je neko od igrača razočarao?

"Ne treba se zavaravati. Nigerija je vrlo dobra ekipa, mi nismo bili favoriti. Vjerovao sam da će igrati najmanje neriješeno, ali sam se pribojavao. Ja ni protiv argentine nisam bio nešto posebno zadovoljan. Sama igra nije bila idealna. Na odnos igrača nemam ništa da prigovorim nikome. Oni su utučeni, razočarani i sad bih ja još trebao nešto da dodam? istina je da kada naši najbolji igrači dobro igraju, mi možemo svakog da pobijedimo, a kada je većina neraspoložena, onda nam ide daleko teže. Oni su pokušali sve večeras. Bili su nenormalni uslovi za igru, vruće je bilo, teren je bio katastrofalno loš, a protivnik jak. To su razlozi zbog kojih smo izgubili".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Večeras se činilo da teren nije baš idealan. Jesu li igrači spominjali teren?

"Teren je bio isto loš i nama i protivniku. Ne bih razloge tražio u terenu, ali naša ekipa je dosta tehnički jaka i kada je teren dobar možemo pružiti dosta. Ipak, kažem, teren je bio isti i nama i njima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.