Tradicija u derbijima na strani Zrinjskog

Na programu 32. derbi

Tradicija u derbijima na strani Zrinjskog

M. Maksimović

Mostarski rivali Zrinjski i Velež danas će odigrati 32. gradski derbi. U dosadašnjim međusobnim mečevima (jedna prijateljska) Zrinjski je za nijansu uspješniji i ima četiri pobjede više.

Zrinjski je ostvario 15 trijumfa, dok se Velež radovao 11 puta, uz pet remija. U početku su uglavnom pobijeđivali domaćini, što se promijenilo 2008. kada je Zrinjski slavio u gostima golovima Kordića i Đurića. Najuvjerljivije pobjede u mostarskim derbijima ostvario je Velež koji je 2003. slavio s 4:1, a prije četiri godine i s 3:1, i prvi i drugi put na stadionu u Vrapčičima.

Velež je od progona sa stadiona Pod Bijelim brijegom samo jednom slavio na ovom stadionu, bilo je to u Kupu 2011. pogotkom Riada Demića.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mostarski rivali u najmasovnijem takmičenju sastajali su se dva puta, a po jednom su dalje prošli i Velež i Zrinjski.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi