Tri kluba „olakšana“ za 12.000 KM!
Od Zrinjskog se traži očitovanje u roku od tri dana FOTO: Bljesak.info

Disciplinska komisija NS/FS BiH

Tri kluba „olakšana“ za 12.000 KM!

NK Posušje, NK Široki Brijeg i FK Slavija, u kasu Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine moraće uplatiti ukupno 12. 000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice koje su igrane u organizaciji državnog Saveza.

Disciplinska komisija NS/FS BiH nije imala milosti prema prestupnicima, a najgore je prošlo Posušje koje će morati „iskeširati“ 5. 000 i to zbog slabe organizacije susreta 19. kola juniorske lige protiv Širokog Brijega, obzirom da je nakon utakmice fizički napadnut glavni sudija Mirko Buljan.

Sa druge strane Slavija i Široki Brijeg će kaznu platiti zbog loših organizacija utakmice koje su igrali njihovi seniori. Premijerligaš iz Istočnog Sarajeva nije poduzeo sve aktivnost u susretu protiv Veleža (19. kolo), a uz nesportsko ponašanje navijača, biće „olakšan“ za 4. 000 KM. Premijerligaš sa Pecare će morati platiti 3. 000 KM zbog istih propusta u susretu polufinala Kupa BiH protiv Slobode.

Novčane kazne u S/FS BiH platiće i Damir Kutle, službeni predstavnik NK Široki Brijeg (300 KM) zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Slobode, a istu kaznu su „zaradili“ i službena lica na utakmici Slavija – Velež (Ljubomir Čordašević – delegat, te sudijska četvorka Goran Paradžik, Zikrija Pašalić, Jovan Kajtez i Midhat Arnautović). Disciplinci su pomenutoj petorci zamjerili zanemarivanje obaveza, odnosno neprijavljivanje incidenata na utakmici u Istočnom Sarajevu.

Disciplinska komisija NS/FS BiH razmatrali su i disciplske prekršaje fudbalera u prethodna tri kola i prvim susretima Kupa BiH. Zbog isključenja na utakmici Zvijezda – Željezničar, Dragan Matić (Zvijezda) i Haris Redžepi (Željezničar) pauziraće tri utakmice. Nešto bolje su prošli Zoran Brković (Zvijezda) i Edin Cocalić (Željezničar) koji će zbog isključenja na pomenutoj utakmici pauzirati po jednu utakmicu (već su odradili kaznu u jučerašnjim susretima 21. kola Premijer lige BiH).

Ante Serdarušić, prvotimc Zrinjskog koji je u jučerašnjem gradskom derbiju protiv Veleža dobio crveni karton, moraće pauzirati dvije utakmice, a istu kaznu „zaradio“ je i Marko Jurić (Široki Brijeg), koji je isključen u prvom meču polufinala Kupa BiH protiv Slobode.

Disciplinska komisija NS/FS BiH zatražila je od Zrinjskog da u roku od tri dana dostavi očitovanje na okolnosti organizacije i incidenata na jučerašnjoj utakmici protiv Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti