Trivunović: Trebamo popraviti realizaciju

Trener Borca nakon pobjede

Trivunović: Trebamo popraviti realizaciju

D. Vejo

Vule Trivunović i njegovi izabranici nastavili su seriju dobrih rezultata nakon što su večeras u Banjaluci minimalnim rezultatom (1:0) slavili protiv veoma kvalitetne ekipe Drine iz Zvornika.

Do kraja šampionata, ostalo je još sedam utakmica, a crveno-plavi krupnim koracima grabe ka eliti. Uprkos večerašnjoj pobjedi, strateg Banjalučana ponovo je akcenat stavio na realizaciju, kojom kako kaže, nije bio zadovoljan.

"Imamo problem u realizaciji. U prvih nekoliko minuta utakmice imali smo šanse koje smo trebali realizovati. Da smo to uradili, meč bi otišao u nekom drugom pravcu. Znali smo da nas čeka jedna kvalitetna i iskusna ekipa kao što je Drina, oni su u Banja Luku došli kako bi odigrali jedan rasterećen meč. Mi imamo velikih problema ako na  početku utakmice ne postignemo gol. Ne znamo na vrijeme napraviti faul i tako spriječiti kontre protivnika. Drugim poluvremenom mogu biti zadovoljan. Napravili smo nekoliko momenata gdje smo takođe trebali biti bolji u realizaciji. Kunić je imao priliku da duplira prednost, ali to se nije desilo", rekao je nakon meča sa Drinom trener Borca, Vule Trivunović.

U narednom kolu, Borac će gostovati u Derventi tamošnjoj ekipi Tekstilca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi