UEFA kaznila NSBiH za "rasističko ponašanje"
EPA

Održana sjednica UEFA-e

UEFA kaznila NSBiH za "rasističko ponašanje"

Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) održala je sjednicu na kojoj je donijela odluku o kazni za Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Naš savez je "radi rasističkog ponašanja dijela navijača" sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 18.000 eura, te suspenzijom sjeverne tribine na narednoj domaćoj kvalifikacijskoj utakmici.

Disciplinska komisija UEFA-e uzela je u obzir pristojno ponašanje bh. navijača u posljednjih nekoliko godina, kompleksne mjere sigurnosti i maksimalnu zaštitu fizičkog integriteta gostiju, sastanci sa vođama navijačkih grupa prije meča sa Izraelom, poziv gledaocima na fer ponašanje i poštovanje protivnika u javnom apelu.

Izabranici Mehmeda Baždarevića u utakmici odigranoj 12. juna protiv Izraela slavili su rezultatom 3:1. Naredni meč na rasporedu je 3. septembra u Belgiji, a tri dana kasnije ugostit ćemo selekciju Andore. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.