Pred revanš finala Kupa BiH

Uščuplić: Ova utakmica neće biti lakša od prve

Revanš utakmica finala Kupa BiH između Sarajeva i Čelika, koja je po nekim informacijama trebala biti odgođena za utorak zbog elementarnih nepogoda izazvanim velikim nevremenom i poplavama u cijeloj BiH, ipak će se odigrati u prvobitno planiranom terminu, u subotu sa početkom u 17 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Tim povodom u postorijama FK Sarajevo održana je press-konferencija na kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Ušćuplić, te kapiten tima Amer Dupovac i golman Dejan Bandović.

Dva gola prednosti iz prvog susreta svakako su tim Sarajeva dovela na korak do trofeja Kupa BiH, od kojeg ga dijeli još 90 minuta revanš utakmice. Ipak, šef stručnog štaba Bordo tima neće dozvoliti bilo kakvo opuštanje.

"Sutra je veliki dan za naš klub. Imamo tu privilegiju da smo u prilici da pred svojim navijačima osvojimo Kup, a takav rezultat nismo ostvarili već devet godina. Mislim da ova utakmica neće biti lakša od prve. Imamo relativno dobar rezultat, a s druge strane, on je i relativno slab, ako ne budemo pravi od prve minute i ako ne budemo maksimalno koncentrisani. Znam da se Čeliku vraćaju dva bitna igrača koji nisu igrali prvi susret, ali ja mislim prvenstveno o ekipi Sarajeva. Na kraju bih pozvao navijače da dođu i podrže nas u što većem broju", rekao je Uščuplić.

U prvom susretu Dejan Bandović je uspio sačuvati svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Želio bih istaći na početku da su naše misli uz sve unesrećene. Žao mi je što navijači Sarajeva koji žive van Sarajeva neće biti u mogućnosti da prisustvuju ovoj utakmici. Što se tiče same utakmice, ovo je drugo poluvrijeme susreta. Mi iz Zenice donosimo veliku prednost, ali u fudbalu ništa nije nikad sigurno, lopta je okrugla, i mi moramo pristupiti susretu maksimalno ozbiljno", istakao je golman Sarajeva.

FK Sarajevo vas poziva da sve što možete dostavite u prostorije Bordo caffea, bifea u prostorijama FK Sarajevo u ul. M.Tita 38b, u petak, 16. 5. 2014. godine od 8:00 do 19:00 sati. Potom će osoblje Kluba sve što se prikupi dostaviti u kancelarije CPCD-a.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.