Velež i Željo bez golova

Kup BiH, osmina finala

Velež i Željo bez golova

Danas je odigrano pet susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. Najveći posao napravio je prijedorski Rudar, sarajevski Željezničar, te tuzlanska Sloboda.

Prijedorski Rudar je u okviru osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine gostovao u Uskoplju/Gornji Vakuf i uspio zabilježiti pobjedu nad domaćom Slogom. Novajlija u Premijer ligi BiH ove sezone uspio je napraviti dobar rezultat uoči revanša u Prijedoru, zabilježivši pobjedu rezultatom 2:1.

Derbi susret igran je u Vrapčićima između dva stara rivala, Veleža i Željezničara. Susret je završio bez pobjednika i bez golova, 0:0, a svakako da mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju fudbaleri sarajevske ekipe, koji su ispunili zadati cilj limitiravši najbolji napad Premijer lige na "nulu". Sarajevski plavi tako su došli u izglednu poziciju da u revanšu na Grbavici izbore četvrtfinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Mnogo razloga za zadovoljstvo imaju i fudbaleri Slobode. Tuzlaci su gostovali na Piroti kod Travnika i kući se vraćaju neporaženi, nakon što je susret završio bez pobjednika 1:1. Čelik je na Bilinom polju dočekao uzdrmanu Slaviju, branioca naslova osvajača Kupa BiH iz prošle sezone i uspio slaviti pobjedu sa minimalnih 1:0.

Olimpik se proveo "ko bos po trnju" na gostovanju u Trebinju. Leotar je na Policama slavio sa ubjedljivih 3:0 i tako najvjerovatnije okončao put Vukovima u Kupu BiH.

Rezultati prvih utakmica osmine finala Kupa BiH

Sloga - Rudar        1:2
Čelik - Slavija         1:0
Travnik - Sloboda    1:1
Leotar - Olimpik        3:0
Velež - Željezničar    0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti